Gisteren bij de röntgenfoto waren 9 hoofdjes goed te zien. Nou ja, goed te zien…. ik vind het net een puzzel. Pas na goed inzoemen en aanwijzen van de dierenarts konden wij inderdaad de schedeltjes (lees ronde bolletjes) zien en her en der een ruggegraatje. De reden waarom onze dierenarts schedeltjes telt en geen ruggengraatjes is omdat de ruggengraatjes allemaal kris kras door elkaar liggen en moeilijk te zien is bij welk schedeltje het ruggegraatje hoort. Als je goed inzoomt kun je het wellicht ook zien. Ik heb geprobeerd wat pijljtes in de foto te zetten, maar of ze helemaa goed staan durf ik niet te garanderen haha. Er wordt nog door een specialist gekeken; hoeveel die er telt horen we na het weekend.

Ondertussen hebben we afgelopen weekend de kraamkamer in orde gamaakt. De werpkist staat en de spulletjes zijn besteld en binnen. Dekentjes en vetbedden worden gewassen en dan zijn wij er klaar voor! Als je heel goed voelt kun je heel zachtjes de pups voelen bewegen.

Indy hobbelt door. Van de week kon ik haar buiten toch nog verleiden tot spelen met de herfstblaadjes. Spelen met andere honden doet ze niet echt meer. Ze eet heel goed en dijdt flink uit!!! Ze is, sinds de echo 3 weken geleden, gewoon 6,5 kilo aangekomen. We meten 2 keer per dag haar temeperatuur zodat we kunnen zien wanneer de bevalling er aan gaat komen. De normale temp van honden is tussen de 38 en 39 en zo’n 24 uur voor de bevalling zakt deze een graad. Belangrijk dus om nu al te kijken wat Indy’s normale temeratuur is.

Ondertussen hebben we kennis gemaakt met alle toekomstige baasjes van de pupjes. En wat boffen wij! Wat een leuke menesen allemaal 🙂

Links is Indy’s achterkant, boven ruggengraat, rechts ribbekast. Ze ligt dus op haar linkerzij bij het maken van de foto met haar hoofd aan de rechterkant bij mij